November 17, 2008

Skal løgn lønne seg i sosiale medier

Etter å ha lest en artikkel om Amentio i Dagens Næringsliv forrige uke, sendte vi inn et kortfattet innlegg som i dag ble publisert.

Artikkelen tar opp et behov som nå oppstår når stadig flere profesjonelle aktører begynner å bruke sosiale medier, som en del av sin kommunikasjonsmiks. Det mangler klare retningslinjer på hva som er forsvarlig, ift. disse kanalene.

I artikkelen reagerer vi på DNs positive vinkling til det de beskriver som løgnaktig atferd i diverse diskusjonsfora og blogger. Vi mener at løgn ikke kan være en akseptabel metode for å spre sitt budskap. Spesielt når det finnes andre metoder, som både er ærlige, tillitsvekkende og effektive.

Digi.no reagerte også på DNs artikkel, men skrev i etterkant at de ansatte i Amentio ikke hadde utgitt seg for å være kunder, men at de alltid opererte med fullt navn, og at DNs beskrivelse var en misforståelse. DN valgte å endre sin nettartikkel, hvor de beskrev denne metoden. Dette satt også igang en diskusjon. Selv om Amentio ikke gjør dette, vet vi likevel at det forekommer. Er det slik det bør være? Skal man tillate det?

Colt etterlyser klarere retningslinjer for profesjonelle aktørers bruk av sosiale medier i et innlegg i Dagens Næringsliv 17.november 2008

Colt etterlyser klarere retningslinjer for profesjonelle aktørers bruk av sosiale medier i et innlegg i Dagens Næringsliv 17.november 2008

Her kommer kommentaren i sin helhet:

I Dagens Næringsliv 11. november ble Gaselle-bedriften Amentio nærmest hyllet for å ha vært ”Smart på nett”. En del av det som ble omtalt som ”smart” var at de ansatte deltok i diskusjonsfora og undertegnet som Amentio-kunder. Altså; blank løgn.

En bedrift som lyver overfor potensielle kunder og blir avslørt, får normalt et dårligere omdømme. Vi undrer oss derfor over DNs positive vinkling.

Uansett avslører artikkelen mangel på kunnskap om sosiale medier og retningslinjer for hvordan profesjonelle aktører skal opptre på denne arenaen.

Vi vet at sosiale medier kan være en kraftfull kanal, som gir grunnlag for en bedre dialog med målgruppene. Colt kommunikasjon er det første norske byrået som har spesialisert seg på PR i sosiale medier. Vi diskuterer utfordringene rundt PR i sosiale medier daglig. Vi vil aldri kunne anbefale våre kunder å lyve. Samtidig finnes en rekke metoder for kommunikasjonen som åpenbart er helt greie. Men det er lett å finne tvilstilfellene.

Profesjonelle aktørers opptreden i sosiale medier har blitt ytterligere aktualisert. Sist uke presenterte Fornyingsminister Heidi Grande Røys en rapport som konkluderte med at ”Staten må bruke delingskulturen på Internett”. Vil vi da se rosende omtale av hvordan Finansministeren får statssekretærene til utgi seg som småbarnsforeldre som snakker pent om statsbudsjettet i sosiale fora?

Det finnes altfor mange uskrevne regler, som viskes ut etter hvert som profesjonelle aktører tester grensene. Colt Kommunikasjon vil ta til orde for at ulike aktører sammen med Fornyingsdepartementet setter seg ned for å få på plass noen retningslinjer for profesjonelle aktørers bruk av sosiale medier.

Ole Emil Johnsen, rådgiver Colt Kommunikasjon.

Hva mener dere om saken? Hvem bør i så fall sitte i et slikt “råd”, og hvilke retningslinjer bør vi ha?

Til informasjon er verken Colt eller jeg tilknyttet til Amentio eller noen av Amentios konkurrenter.

Comments

 1. Tor Odland | Monday, November 17, 2008

  Jeg synes DN-kommentaren begynte bra, men den ble dvask etter 3-4 avsnitt.

  Men selve poenget, om at løgn vil ta kverken på enhver sosial mediekampanje gjør dere rett i å ta opp. Man må alltid signere med sitt eget navn og selskapet man jobber for.

  Heldigvis er folk såpass freidige på nett at bedrifter som setter opp posører på denne måten vil bli outet og skammeliggjort ganskje raskt.

  Reply →

 2. Ole Emil Johnsen | Monday, November 17, 2008

  Hehe, takk for ærlig tilbakemelding. Problemstillingen vil bare øke etter hvert som bedrifter og det offentlige nå begynner å benytte sosiale medier.

  Det er også en utfordring at mange markedsførere og ledere er vandt med en top-down-kommunikasjon, hvor man ikke er interessert å snakke med kundene. Man må se verdien av å løsne litt på kontroll-slipset og invitere inn de som faktisk ønsker å snakke med deg.

  Jeg tror dessverre at det kommer til å eksplodere minst ett tilfelle av grovt misbruk av påvirkning via sosiale medier fra en profesjonell norsk aktør i 2009.

  Reply →

 3. Pål Hivand | Monday, November 17, 2008

  Jeg finner det oppsiktsvekkende at selskapet turte sette sitt gode navn og rykte på spill på denne måten. Det var da helt unødvendig å manipulere sine kunder på denne måten.

  Selskapet kunne, som Odland påpeker, utmerket brukt eget navn og vært ærlig. Selvsagt må kommunikasjonsfolk og virksomheter knytte etikk til sin opptreden i sosiale nettverk, så oppmerksomhet omkring slike retningslinjer er utmerket.

  Reply →

 4. Ole Emil Johnsen | Monday, November 17, 2008

  Ja, jeg er enig med deg, Pål.

  Nå skal det sies at digi.no melder at Amentio ikke hadde gjort dette, men vi vet jo at det gjøres av andre.

  Hva kunne de sosiale forumene gjøre i saken? Per i dag er det jo ikke lov å skrive om sin arbeidsgiver eller komme med kommersielle budskap. Vi vet jo at dette er en av grunnene til at bedrifter lyver.

  Reply →

 5. Petter Bae Brandtzæg | Monday, November 17, 2008

  Hei, jeg er blitt bedt om å kommentere den aktuelle saken, men det er vanskelig for meg å si noe om den da jeg kun kjenner den fra fremstillingen her.

  Generelt er trenden at sosiale medier hyppigere enn noensinne brukes til markedsføring og tipsing, noe som også ble dokumentert i eBorger 2.0 rapporten. Derfor ble det også påpekt at staten og offentlig forvaltning bør gjøre grep i den retning.

  Forøvrig er “anonymitet” et generelt problem på Internett noe jeg har diskutert i Aftenposten siste ukene (hvor jeg ønsker endring av nettvettregler og fjerning av regelen som fremmer anonymitet som hovedregel).

  Anonymitet kan nemlig misbrukes på mange måter, også i markedsførings øyemed. At man utgir seg for å være andre en dem man er. Jeg er derfor enig i førstemann, Tor Odland. Om man ønsker å bruke sosiale medier profesjonelt så bør man benytte eget navn sammen med firmaet man jobber for.

  Reply →

 6. Kenneth Gvein | Monday, November 17, 2008

  Dette er et veldig interessant tema og det er bra det kommer opp til diskusjon også i Norge.

  Hvis man ønsker å lykkes langsiktig med sosiale medier så er nok rette tilnærmingen å være ærlig og gjennomsiktig. Kall det gjerne Karma.

  På kort sikt kan nok andre varianter sikkert lønne seg. Men ettersom stadig flere bryr seg om hva som skjer på den sosiale arenaen vil slike episoder avsløres hurtigere.

  Innen EU har de kommet lenger. Et eksempel “the consumer protection from unfair trading” (regulation 2008 fra UK) sier noe sånt som: “falsely claiming or creating the impression that the trader is not acting for purposes relating to his trade, business, craft or profession, or falsely representing onself as a consumer” eller dårlig oversatt: dersom man utgir seg for å være kunde og egentlig er ansatt i firma i f.eks produktomtale eller bloggkommentarer så er dette straffbart.

  Inntil videre er straffen på enten inntil 50 000 i bot, inntil 2 år i fengsel eller begge deler. Det sies også at dersom “sjefen selv” vet om at en ansatt holder på med slik er vedkommende ansvarlig og kan også risikere straff.

  Normalt er Norge raskere enn EU-land til å innføre EU-direktiver, men det var ikke tilfellet her. Aldri hørt noen nevne det i Norge, men det er vel naturlig å tro at vi også får noe lignende her.

  Løsningen inntil videre kan være at aktørene overvåker hverandre og rapporterer/avslører falsk opptreden.

  Ett av mange kjennetegn på sosiale medier er at de over tid overvåker hverandre og at brukerne hjelper hverandre til bedre forståelse for felles interesser. Det inkluderer å avsløre juks og sannhetsfordreininger. Ærlighet varer enda lengre i sosisle medier enn andre steder..

  Reply →

 7. Ole Emil Johnsen | Monday, November 17, 2008

  @Petter Bae Brandtzæg – Takk for at du tok deg tiden til å kommentere. Anonymitet er absolutt en viktig faktor i denne saken

  Ofte blir fokuset isolert til en aktør. I dette tilfellet er saken kanskje basert på en feilsitering fra DNs side. Poenget er jo at dette foregår, og at man bør lage noen klare linjer på hva som er uakseptabel oppførsel fra kommersielle aktører.

  Reply →

 8. Ole Emil Johnsen | Monday, November 17, 2008

  @Kevin Grein – En veldig innsiktsfull kommentar. Jeg tror også at ordet karma kommer til sin rett i sosiale medier.

  Å utgi seg for å være en person man ikke er, vil vanligvis slå sprekker fort. MEN det bør også lages regler for dette.

  Hvem bør i så fall stå opp for dette? Forbrukertilsynet?

  Reply →

 9. Helena Makhotlova | Tuesday, November 18, 2008

  Det er ikke mulig å regulere web, og takk og pris for det. Jeg tror ikke vi skal bekymre oss alt for mye for slike misbruk av sosiale medier i tiden som kommer. Jeg velger å se det som en slags evolusjon av demokratisering av media: ingen frigjøringsprosess har noensinne gått knirkefritt.

  I UK og USA har de hatt sin kvote med ghost-blogging og uetisk bruk av markedsføring innenfor sosiale medier, og disse hendelsene ble regulert innenfra – ikke utenfra. I dette tilfellet er jeg helt enig med Clay Shirky, som understreker folks egenskap å organisere seg uten organisasjoner. Beste eksempel på dette er Wikipedia.

  Som profesjonelle, skal vi selvsagt guide våre kunder hvordan de på beste måte kan utnytte sosiale medier i sin kommunikasjonsstrategi med å gi de retningslinjer og lære dem best praksis. Men internett i dag har blitt en avansert og intelligent organisme, som har vist egenskaper å reparere seg selv.

  Reply →

 10. Ole Emil Johnsen | Tuesday, November 18, 2008

  Det er godt poeng, Helena. Selvjustis har alltid vært sterkt til stede i sosiale medier. Kommersielle budskap blir som regel ignorert eller kritisert. Samtidig ser man også en større toleranse fra brukerne for å blande kommersialitet inn i sfæren, så lenge det beriker innholdet og ikke oppleves som støy.

  En rådgivers rolle er å veilede kunden i riktig retning. Jeg mener derfor at det kanskje skulle vært noen klare retningslinjer for hva som ikke er akseptabelt, i hvert fall i forhold til offentlig sektors håndtering og involvering i sosiale medier. Her må man kjøre en ansvarlig linje, som de kan komme til å forsvare.

  Når det lugger som verst i grasrota, er det godt å ha beina godt plantet på bakken. Nytt jungelordtak.

  Reply →

 11. eirikso | Tuesday, November 18, 2008

  Viktig diskusjon og mange bra innspill her. Jeg heller vel mot konklusjonen til Helena Makhotlova og Clay Shirky. Publikum kan langt på vei fikse dette selv. Uten regulering.

  Reply →

 12. Petter Bae Brandtzæg | Wednesday, November 19, 2008

  Helena og Clay har mye for seg, men jeg synes det blir feil å hele tiden bringe frem Wikipedia som eksempel på at alt kommer til å ordne seg. Det finnes nemlig så utrolig mange eksempler på det motsatte.

  Ja, folks egenskap til å organisere seg uten organisasjoner er meget gode når vi ser på Wikipedia, men de henvender seg også i utgangspunktet til en seriøs brukermasse over et seriøst tema (Leksikon).

  Vi skal ikke glemme at det finnes mange kontekster og mange dimensjoner ved nettet, som ikke favnes av Wikipedia. Det er ikke problemer å finne dritt på nettet. Som i det virkelige liv tror jeg at det også her kan være greit med enkelte retningslinjer, og det beste hadde vært om folk kunne være seg selv.

  Reply →

 13. Ole Emil Johnsen | Wednesday, November 19, 2008

  @eirikso Takk for innspill. Jeg har tro og tillit til at dette vil regulere seg selv av publikum. Samtidig er jeg usikker på om organisasjoner har de samme referansene som oss.

  Helt siden da jeg var en flittig bruker av mIRC, har jeg blitt oppdratt innen uskrevne regler. Når brukergruppene nå utvides, er det ikke en selvfølge at dette rammeverket følger overføres. Det kan derfor være nyttig med klare retningslinjer, eller det som Kuttisme for eksempel kaller leveregler.

  Reply →

 14. Ole Emil Johnsen | Wednesday, November 19, 2008

  @Petter Apropos Wikipedia. Du har vel fått med deg den tyske politikeren som blokkerte Wikipedia, fordi de hadde skrevet noe om hans bakgrunn. Dette er nok et eksempel på at man ikke forstår prinsippene og mekanismene i den sosiale mediehverdagen. Wikipedia.de skal snart være aktiv igjen.

  Reply →

 15. Vernell | Sunday, October 28, 2012

  To make a big purchase that you want to pay off over time?
  That’s why it is critical to have a systematic savings strategy to build an emergency cash fund of at least 6 months. The benefits provided by these cards, however, are not the same from card to card. best buy credit Card Online Unfortunately, even financially responsible people fall into credit card debt. A miles credit card should be used wisely if you are to benefit from it in all the ways that are available to you. Identity theft occurs when your personal information is gathered without your authorization and used for criminal purposes. This means that, regardless of the advertised rates and expected limits, you may find yourself being approved for a credit card very quickly, but with an interest rate above the typical rate promoted, and perhaps a credit limit which is rather lower than the one you would have expected.

  Reply →

 16. Darla | Sunday, October 28, 2012

  Therefore, I usually select memory stick as their portable
  storage device. Important consideration pertaining to raid recovery services: Although to be able to make use of the help
  of authorities in hard disk recovery stays crucial in cases where the components by
  itself has become broken or perhaps the data files
  corrupted, numerous workers in offices are finding the idea beneficial to learn how this kind of techniques
  work in to acquire precautionary measures and attempt to minimise potential risk of
  their own safe-keeping methods crashes along
  with by taking your all-important information with it. services Any kind of agency that’s been working in this subject for about 10 years is a superb guess. Any software that will accomplish hard disk recovery cost anywhere between $40 to $150. The best graphic recovery Ottawa organization works together the consumers with a private schedule throughout finding missing pictures hence creating your recovery course of action much faster, productive thus helping you to help make save on time and expense.

  Reply →

 17. Elena | Sunday, October 28, 2012

  *Credit cards have expiration dates so credit card companies magnetic strip attached on the back of each credit card
  will eventually wear out. Study more on to know the details.
  We usually tell ourselves that we will be able to pay the bill in full
  when it gets here in one month. military star card online payment They can enjoy
  practically guaranteed approval. Those sellers usually take
  the clients’ requirements into consideration to ensure that their clients have a relatively competitive price at all times. Soon after, another credit card bill arrived from Chase with a new interest rate of 27. These funds then go into your bank account.

  Reply →

 18. Reva | Sunday, October 28, 2012

  “The Only Feasible Answer for Record Recovery The actual even worse is actually, if you didn’t obtain ample time to try looking in this specific look and also the data loss has packed your brain roughly. data recovery for itunes Even so, in all of the circumstances like this of data decline as well as inaccessibility, inside your get the data again is to consider the help of just about any seasoned data recovery vendor. After this particular problem start to be visible on various files you may drop just about all use of these and wish to train on a back up to recuperate the loss. Nonetheless, in case almost all disks from the RAID setting don’t succeed, almost all data sheds.

  Reply →

 19. Bert | Sunday, October 28, 2012

  Now, this is not to say that credit card companies are spineless
  and solely in pursuit for the most amount of money possible, because, that’s not the case. The most common way to build credit is to get a credit card. Educate yourself about credit cards: the different types available, how they work, how to use them to your advantage and how to effectively manage your credit card debt. belk credit card payment online The amount these credit cards actually pay to charities is often small. This makes it a globally usable card and hence improves its worth to the customer. If the go-to rate is higher than the interest rate you are already paying. Useful Way To Use Standard Chartered Credit Card Online In Many Ways

  Reply →

 20. Uta | Sunday, October 28, 2012

  In today’s world the demands of people are altering and increasing with each passing day. It’s a known fact
  that all the MMO games are very huge and massive in content meaning
  there are hundreds of stages and opponents to be fought against before making it to the destination.
  Business credit cards typically have larger credit limits than personal credit cards.
  Credit Card Payment Online Capital One You might
  be surprised to find that with so many people moving their accounts to alternative providers these days many credit card companies will accommodate
  you in order to keep your business. Zygor guide is not like any other guide due to the fact has an on screen arrow that’s unbelievable and user-friendly and uncomplicated to get you to the next level. Some of these credit cards furthermore give a interest rate for the life of a balance transfer, typically from O % to about five percent. There are various ways to save money and applying for offers is the way to begin.

  Reply →

 21. Venetta | Sunday, October 28, 2012

  Tailored data recovery service regarding Standout is the foremost associated
  with data recovery sector which is presented throughout High tech Type 100 Clean
  up Rooms simply by extremely qualified and trained data recovery specialists.
  These hard drive data recovery solutions tend to be highly friendly on-line using amount of sites on the net marketing and so showing off their own fantastic and strong hard drive data
  recovery providers and processes. Your hard disk, which is also called as hard drive, can be like the guts
  of the computer. Good Phoenix Mac pc Data Recovery is the best ever produced along
  with the innovative device to manage almost all of the Macintosh personal computer data damage conditions.
  data recovery tools In case you are concerned about cost, then you certainly need to contact a various distinct data recovery professionals, prior to
  one last selection. Your data recovery exactly techniques reverse on the earlier myths which
  data as soon as erased or hard drive when grew to become non-functional tend
  to be impossible to recuperate.

  Reply →

 22. Chong | Monday, October 29, 2012

  In PvP, hunters can also use traps, aside from their usual ranged damage in order to deal more damage to the opponents.
  Best of all, Zygor In-Game Horde World Of Warcraft 1-80 Leveling Guides works for all races, believe me with the
  amount of people playing a guide needs to be flexible.
  The advantage and prominent part is this in-game
  WoW guide sits in the game just like a map mod without any
  inefficient actions. zygors leveling guide If you had a second Mage running,
  both Mages would hit ’5′, or ‘Fireball’ at the same
  time. If you can get 20 slot or larger bags, by all means use them.
  This can be considered as a big benefit and something that
  you would most likely want to try on your own to see how advantageous it can really be.

  Reply →

 23. Juanita | Wednesday, October 31, 2012

  Reply: In such cases, Softtote data recovery for Macintosh personal computer is usually the finest associate, it
  is a specialist digital mass media recovery software.

  Formally, once the Get better at Shoe Document is operating correctly,
  the property owner trunk rule verification the particular partition stand for that
  energetic partition, locates the actual commencing industry, loads a
  replica in the shoe field in the energetic
  partition directly into storage then transfers manage for the
  exe program code within the trunk field.
  Data recovery software many different os support the fantastic deciphering electrical power
  which will make hard disk recovery achievable in every data loss scenario.
  data recovery hard drive Level Only two is meant for use along with
  challenging drives that do not include internal error diagnosis.

  A few of these methods are so firmly on the internet incorporated that no system downtime comes about and also the replica comes to an end for being before long because principal server decreases.

  You may recovery the actual data directly by making use of a few data recovery software or
  even equipment; You might take away the security password and after that receive the lost data
  again; You could restoration the actual push first making use of various data recovery
  technologies or perhaps distinct data recovery tools, power tools are
  very different as well, following your drive restoration, you might then employ
  an additional tool to find the data back again; You will need
  or not need to swap your mind, platters as well as spindle
  power generators to bring back the push along with restore the data.

  Reply →

 24. Helena | Thursday, November 1, 2012

  How to search for your purchase! Well shucks neighbor, definitely dont pay attention to any of that talk, or else youll miss out on
  all the fun. Among them, the newest and most innovative way
  is the online shopping. limundo Prodaja You can indulge in lingerie shopping online in india at majorbrands.
  It is hard for a business to compete with that.

  This is causing the retailers innumerable loss and there
  are many reasons for this.

  Reply →

 25. Marty | Thursday, November 1, 2012

  Shalla: finally, any tips out there for the writer out there whose dreaming to get to where you are now,
  (published)? limundo knjige The exorcist, friday the 13th, and the omen, to name a few) while also touching upon some smaller ans less known films (i.
  Don’t be afraid to ask anything.

  Reply →

 26. Milan | Tuesday, November 6, 2012

  Through obtaining a data recovery support Los Angeles City will certainly
  supply, you can remove any kind of worries in order for there is really a certain strategy to your personal machine difficulties.
  Professionals will help using recouping details if your common
  sense aboard offers unsuccessful or even system firmware may be harmful
  by simply viruses. In case of any kind of user blunder, where a incorrect partition has become removed, or
  even a nearby problem as a result of computer virus as well
  as spyware strike, could be rectified using the aid of
  properly trained specialists just. recovery Data recovery North park solutions keeps wide open
  24/7 and therefore are prepared to assist you
  whenever of the day (or perhaps nighttime). The majority of
  your facts are saved about the external hard
  disk. It’s called data recovery solutions and it is carried out in controlled surroundings of unpolluted Rooms underneath the oversight regarding data recovery experts.

  Reply →

 27. Mallory | Wednesday, November 7, 2012

  One merchandise for the bollywood-centric youth.
  You can shop online even at midnight or early morning.
  limundo aukcija These can be centered on an individual product or
  an entire brand. This isn’t a room size heater but its compact size lends itself well to unheated foyers and hallways. There are many stores on internet that often provide great deals and discounts on the branded shoes.

  Reply →

 28. Gustavo | Wednesday, November 7, 2012

  In 13th century the word history was coined and
  it meant -relation of happenings- or -a story-. They will edit books as needed without
  a charge, as that is part of their job. limundo knjige Not your chew toy — writers
  invest lots of themselves in their books. Not just making an excellent
  addition to the family library, the photo book is so cost efficient that
  many make them the perfect gifts for family and friends.

  Reply →

 29. Johnd527 | Wednesday, April 30, 2014

  You are my inhalation, I have few web logs and rarely run out from post ecdeffeaddfd

  Reply →

 30. the cheapest north face womens denali jackets pink grey outlet shop | Tuesday, September 30, 2014

  Honest blog post shows Ten fresh new stuff on babyliss that nobody is speaking of.
  [url=http://www.birdofparadiseanguilla.com/blog/north-face-black-backpack/the-north-face-outlet-uk-hyvent-jackets-pink-free-shipping-p-3775.html]the cheapest north face womens denali jackets pink grey outlet shop[/url]

  Reply →

 31. Salomon Sense Mantra | Tuesday, September 30, 2014

  Hey There. I found your blog the use of msn. This is a really well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read extra of your helpful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.
  [url=http://www.sonriaporfavor.com/miedoDentista.asp?id=74]Salomon Sense Mantra[/url]

  Reply →

 32. lv Alma PM Black | Friday, November 21, 2014

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers
  lv Alma PM Black
  [url=http://www.convolution7.ws/index.asp?shop=lv-Alma-PM-Black&id=11279]lv Alma PM Black[/url]

  Reply →

 33. セール特価定番 トリugg | Thursday, December 25, 2014

  私はブログ何かを見つけるために好奇心システム あなたがいる使用して?いくつかのマイナーセキュリティを|私の写真と一緒に問題問題|私は持つ経験だサイトブログをと私がう見つけたいものより安全安全な。 提案ソリューション何かありますか?
  セール特価定番 トリugg
  [url=http://www.automatedfinancialoversight.com/power2014/ugg3.asp?2-ugg3/xqe563035.htm]セール特価定番 トリugg[/url]

  Reply →

 34. buy 49ers jersey | Thursday, December 25, 2014

  Hey would you mind letting me know which web host you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!
  buy 49ers jersey
  [url=http://www.mamasandmore.com/buy-49ers-jersey-b-3810.html]buy 49ers jersey[/url]

  Reply →

 35. ファッション 特価 トリugg | Thursday, December 25, 2014

  コロラドからのご挨拶!私は今涙に退屈職場では私がすることを決めたチェックアウト昼休み私のiPhone上のサイトあなた。私は楽しむ情報あなた現在ここに、私が家に帰る時に見てみるのを待つことはできません。 、| とにかくとにかく ..、携帯電話、モバイル ..私も使っていない無線LANだけで3Gを私の上にロードされ、ブログ|どのように速く、迅速にで私はびっくりよ サイト!
  ファッション 特価 トリugg
  [url=http://www.ralphcato.com/adminis/ugg3.asp?5-ugg3/j5vrg03.html]ファッション 特価 トリugg[/url]

  Reply →

 36. lady single shoulder bag style | Thursday, December 25, 2014

  Along with almost everything that appears to be developing throughout this area, a significant percentage of points of view are actually somewhat refreshing. However, I beg your pardon, because I do not subscribe to your whole suggestion, all be it exhilarating none the less. It would seem to me that your opinions are actually not entirely justified and in fact you are generally your self not even fully confident of your assertion. In any event I did enjoy reading it.
  lady single shoulder bag style [url=http://www.aliexpress.com/store/product/New-envelope-clutch-bag-packs-hit-Europe-style-fashion-color-snake-skin-lady-single-diagonal-shoulder/1163347_32235860235.html]lady single shoulder bag style[/url]

  Reply →

 37. ルイヴィトンブランド財布オークション | Thursday, December 25, 2014

  こんにちは!私はこれにしてきた宣誓かもしれない前に、しかし後に {読書|ブラウジング|チェックポストのいくつかを、私はそれが私には新機能が実現。 とにかく、私は間違いだハッピー私はそれを発見し、私はなるだろうブックマークとバックチェック頻繁!
  ルイヴィトンブランド財布オークション
  [url=http://www.benu-sn.com/aboutkeed/louisvuitton2.asp?1-alouisvuitton2/tfkl838l22.html]ルイヴィトンブランド財布オークション[/url]

  Reply →

 38. HOT送料無料激安通販 トリugg | Thursday, December 25, 2014

  広告トリガー私ブラウザよくありかもしれませんその上置きたい、サイズを変更あなたのいずれかを|私は信じていると思いあなたのブラックリスト。
  HOT送料無料激安通販 トリugg
  [url=http://www.harleybynum.com/change/ugg1.asp?5-ugg1/nav13069.html]HOT送料無料激安通販 トリugg[/url]

  Reply →

Legg til en ny kommentar

 1. Vises ved siden av kommentarene dine.
 2. Vises ikke offentlig.
 3. Embed video | Add poll