Blogg

I august i 2019 skrev Rikard følgende om blogg (lettere redigert for klarhet):

En av tingene ute på nettet som virkelig har blitt populært i de siste årene er å blogge. Dette har virkelig tatt av og om man er en dyktig blogger kan man også tjene gode penger på dette.

Det å blogge er jo å legge ut hendelser, meninger og bilder. Man begynner i det små og får så flere og flere som følger bloggen med tiden om man gjør ting rett. Det igjen kan gi en grei inntekt når reklame på bloggen kommer inn i bildet.

Varianter

Det har kommet en del forskjellige typer blogger. Alt fra private som legger ut sine personlige opplevelser og bilder, til forskjellige medietyper for å spre sitt budskap . Et godt eksempel på en slik blogg er denne bloggen som omhandler maleren Heinrich Lossow. Den private bloggen styres da av den som starter bloggen mens en bedriftsblogg har gjerne flere medarbeidere som kan bidra til bloggen på vegne av bedriften.

Privat blogg

Den private bloggen blir i mange tilfeller sammenlignet med en dagbok, det er nok mange som er svært skeptiske til å legge ut sine personlige gjøremål ute på nettet og dele det med mange totalt ukjente mennesker. Så her bør man være veldig varsom for det kan som alt annet ute på nettet lett misbrukes. Men mange av de som blogger har stort sett sine venner og familiemedlemmer som følger bloggen og da er det jo straks litt enklere. Man kan også stenge bloggen i fra offentligheten og da er det bare de påloggede brukerne som kan se innleggene.

Bedrifter

Media har også sett nytten av denne formen for å reklamere for sine produkter og tjenester, men de bruker den også for å kommunisere internt i bedriften. Organisasjoner har også kommet inn i blogger verdenen og benytter seg gjerne av denne type plattformer for å formidle hva de driver på med. Det å være en god blogger som har mange som daglig er innom bloggen er viktig om man skal kunne tjene penger på dette. Det å ha mange innom bloggen gir da muligheten for å legge inn reklame på siden, dette igjen kan gi en ganske god inntekt om man er flink. De fleste bloggene er det privatpersoner som står bak og det er da gjerne skriftlige blogger. Noen er rene fotoblogger, videoblogger og kunstnerblogger, mange varianter med andre ord men disse er ikke så utbredt enda som den vanlige skriftlige bloggen.

Tips til nybegynnere

Det å starte opp med en blogg er ganske enkelt, man velger seg den plattformen man vil bruke og lager seg en profil der. Så begynner man i det små og legger inne noen innlegg, se gjerne på hva de andre bloggerne legger inn så blir det enklere i starten. Det å få innspill i fra de som har drevet på en stund er også en fordel for nybegynnere, der er lett og gjøre noen feil i starten. De første som gjerne følger din blogg er personer du kjenner i fra før og da er det greit å holde seg til forholdet til disse. De har da igjen personer som de kjenner som da legger seg til i din bloggside og du vokser sakte men sikkert.

Legg igjen en kommentar