Chat medier

Internett er i dag det stedet hvor det meste av mediene formidler sine varer og budskap ut til menneskene.

Det er jo ikke tvil om at denne metoden rekker ut til millioner av mennesker som vanlig reklame ikke klarer. Det å markedsføre seg ute på de forskjellige plattformene gir dem utrolig mye mere effekt og man blir fortere kjent blant brukerne av disse stedene. Det har medført til at det i dag finnes utrolig mange forskjellige typer plattformer som deler reklamen.

Facebook

En av de største stedene ute på nettet i dag er Facebook, denne plattformen var i starten en ren chat tjeneste men i dag får man inn masse reklame på denne siden også. Det var vel ingen tvil om retningen denne plattformen ville ta når reklamen tiltok i de forskjellige chat stedene. Historien om Facebook startet opp i 2003 av Mark Zuckerberg og kammeraten Eduardo Saverin som var både studie kammerater og rom kammerater ved Harvard University. De lanserte plattformen først under navnet FaceMach men byttet ut navnet til Facebook året etter.

I den første tiden var plattformen kun tilgjengelig for studentene ved Harvard, men det spredte seg sakte men sikkert til å gjelde alle universitetene i USA. Meningen med denne plattformen var at studentene ved universitetet skulle bli lettere kjent men andre studenter på skolen. Men helt enkelt var det ikke i starten, noen av de eldre studentene mente at han lurte studentene til å tro på at de ville kunne bygge opp sitt sosiale nettverk på skolen om de ble med i Facebook.

Men det løste seg etter hvert og etter noen få måneder var over halvparten av studentene medlemmer på plattformen. Etter at alle universitetene i US hadde fått tilgang til plattformen ble Facebook registrert som firma i 2004 etter råd i fra grunder Sean Parker som også ble president i firmaet. Dette førte igjen til at firmaet etablerte kontor i Palto Alto som ligger i California og de kjøpte domene navnet Facebook.com. I 2005 spredte plattformen seg over til universiteter i England og videre rundt omkring i verden. Ved enden av 2005 hadde de hele seks millioner brukere, en utrolig vekst på bare to år. De hadde nok ikke trodd att denne plattformen skulle bli så populær da de startet opp. Da kom også andre viderekommende skolene inn på plattformen med sin egen versjon av Facebook. Utviklingen til denne populære plattformen for studenter rundt omkring i verden gjorde til att enkelte ansatte i firmaer som Microsoft og Apple INC også fikk tilgang til plattformen. I slutten av 2005 hadde de hele 27 000 skoler som hadde tilgang til plattformen. Kravene til studentene om å få bli medlem var ganske enkle, man måtte ha fylt 13 år og ha en egen gyldig Email adresse. Det ble startet opp med att firmaer kunne komme inn og fortelle om seg selv og sine produkter i 2008. Dette var starten på de store reklame inntektene til Facebook og det har jo nådd utrolige høyder i dag når man ser på mengden av reklame som legges ut på plattformen.

Legg igjen en kommentar