De største mediehusene

De forskjellige mediene har endret seg ganske drastisk med årene, før var det mindre enkeltstående aviser, radiokanaler og tv stasjoner som sto for de forskjellige variantene av medier. I dag har veldig mange av disse små mediene blitt kjøpt opp av det større aktørene innen bransjen og de store har da fått økt sine markedsandeler betraktelig. Flere av disse store firmaene har fått en utrolig påvirkningskraft på folk, enten man liker det eller ikke.

National Amusements

Det som går under det største mediehuset i verden i verdi er firmaet National Amusements som ble etablert i 1936 av Michael Redstone. Selskapets hovedkontor holder i dag til i Norwood Massachusetts i Amerika. Verdien på dette medieselskapet er verdsatt til rundt 4,6 Billioner US dollar, så dagens eiere som er Sumner og Shari Redstone lider ingen nød når det gjelder penger. Det er film, radio, tv, aviser, teater, musikk og forskjellige internett plattformer som ligger under moderselskapet. Firmaet er en verdens omfattende bedrift som har avdelinger i mange land, som rundt 15000 kinolokaler og mange radio og tv stasjoner som også er godt spredt rundt omkring.

Disney

Ett merkenavn de fleste av oss har ett godt forhold til er jo Disney, de ligger også høyt oppe på listen over de største medieselskapene i verden. Disney ble etablert av brødrene Walt og Roy Disney i 1923 og de kalte da firmaet først for Disney Brothers Cartoon Studio. Det var nok ikke meningen til brødrene at de skulle drive på med andre ting en tegnefilm i starten. Men med tiden har de kjøpt opp og utvidet selskapet noe voldsomt. Selv om det i dag også er barna som er i fokus for bedriften har de flere tv stasjoner, radio, kinoer, fornøyelsesparker, teatre og mange flere underselskaper. I dag er det Bob Iger som styrer selskapet som gjør det utrolig bra på verdensbasis.

TimeWarner

TimeWarner eller Warner Media ligger også høyt oppe blant de store innen media, det var Steve Ross som startet opp dette firmaet i 1990 som ligger i New York. Dette selskapet er som de andre involvert i det meste når det gjelder media, film, tv og radio, nyheter, kabel tv, internett plattformer og lignende. Det er jo godt kjent at det er reklameinntekter som er hoved inntektene til disse store selskapene innen media, uten disse store inntektene hadde nok mange av disse selskapene hatt store økonomiske problemer. De fleste av dem har jo startet opp i det små og sakte men sikkert vokst seg store med oppkjøp av konkurrenter og deretter blitt en sterkere aktør blant konkurrentene som holder en samme stil.

Comcast

Selskapet Comcast ble etablert i 1963 av Ralph J Roberts under navnet American Cabel System. Han hadde med seg to forretnings partnere som var Julian Brodsky og Daniel Aaron under oppstarten. I starten var dette ett lite firma som kun drev på med kabel-tv i Mississippi. De hadde bare fem tv kanaler og rundt 12 000 kunder i den første tiden, men de gjorde det godt nok til å starte med å kjøpe opp andre små firmaer og vokst sakte men sikkert til i dag å være blant de største i verden.

Legg igjen en kommentar