Store mediehus

Mediene rundt omkring i verden har gjennom årene fått en utrolig stor makt i samfunnet vårt, de kan selv redigere og formidle nyheter og reportasjer etter deres eget syn på sakene.

Dette er jo i mange tilfeller det man kaller fake news og mange har problemer med å vite hva som er den egentlige sannheten i en reportasje eller ett nyhets sending. Disse mediene er også gjerne politisk styrte noe som igjen påvirker valgene rundt omkring.

De største

De store mediehusene har også enorme reklameinntekter på sin virksomhet, det er jo selvfølgelig sånn at des flere som følger dem des mere betalt får de for sin reklame. Hvem som egentlig er det største mediehuset er vel ikke helt enkelt å plukke frem, men en av de største er selskapet News Corporation. Firmaet ble først etablert i Australia i 1979 av den kjente mediemannen Rupert Murdoch. Han er født i Australia men han er Amerikansk statsborger, det er nok årsaken til at han flyttet firmaet over til Amerika etter en tid.

Rupert Murdoch
Rupert Murdoch

Dette medieselskapet har virkelig blitt ett stort og verdensomspennende firma, forlag, aviser, magasiner, musikk, radio, tv og internett er noen av de sakene de er involvert i. Men de stopper ikke der, foruten det meste innen media eier firmaet også restauranter, sportsklubber og er involvert i den Australske rugby ligaen. Det meste av dagens virksomhet styres hovedsakelig i fra Amerika, Australia, Asia og Storbritannia men det finnes mange mindre lokale kontorer også spredt omkring i verden. Firmaet har i dag verdier på rundt 100 milliarder US dollar og en omsetning på rundt 35 millioner US dollar i året. Dette gir dem en markedsverdi på nesten 7,5 billioner US dollar, ikke noe lite firma dette nei.

The New York Times

Nok ett stort mediehus er The New York Times som stort sett har satset på aviser. Men de har også åtte tv stasjoner samt ett par radiostasjoner som de eier. Totalt eier de 19 aviser hvor da New York Times er den største, International Herald Tribune og The Boston Globe er de neste to store avisene de eier. Også dette mediehuset er involvert innen idretten med sitt medeierskap i basketball laget Boston Red Sox.

The New York Times
The New York Times

Selskapet ble etablert i 1851 av de to herrene George Jones og Henry Jarvis Raymond og har da sitt hovedkontor i nettopp New York. Men med tiden har de også satset på det internasjonale markedet og har i dag 26 avdelinger spredt rundt omkring i verden. Mediehuset holder en god gammel journalistisk stil som så langt har gitt dem 120 Pulitzer-priser, noe som er langt over konkurrentenes antall.

Tribune Media

Nok ett stort Amerikansk mediehus er Tribune Media som ble etablert i 1847 da de ga ut sin første avis som de kalte Chicago Daily Tribune. I den første tiden var det kun aviser de konsentrerte seg om, de startet opp med New York News og fulgt opp med magasinene Saturday Evning Post og Collier`s. Dette endret seg ikke stort før i 1924 da de startet opp sin første radiostasjon og deretter med tv stasjoner. Hoved delen av firmaet i dag dreier seg om tv sendinger av ulike varianter.

Related Post