Er det noe norske aviser i 2022 strever med, så er det å være relevante. Mye har skjedd i forhold til formidling av nyheter, og sosiale medier som Facebook og Twitter er ofte den første plassen nyheter dukker opp. Lenge før de norske avisene har rukket å undersøke saken er den allerede spredd vidt og bredt.
Sakset fra det som opprinnelig var i denne posten fra 2019 skrevet av Rikard.
Her i landet har det i mange år vært avisene som har hatt omtrent monopol på reklame, de er fortsatt ganske store innen dette men internett og mulighetene man har fått der har tatt over hoved mengden av reklamen her i landet. Den første ordinære avis som kom ut i Norge var Norske Intelligenz Seddler som da kom ut i 1763, så avisbransjen i landet har drevet på i ganske mange år nå.
Verdens Gang
Avisen VG har i mange år vært Norges største avis men ble blitt forbigått av Aftenposten i 2010 og har ikke klart å ta tilbake tittelen som den største etter det. Verdens Gang ble første gang startet opp i 1868 men det gikk ikke så bra med den varianten og de gikk konkurs etter ikke lange tiden. I 1945 tok Hjemmefronten og startet opp en ny avis med det samme navnet rett etter krigen og den skulle da være en uavhengig partipolitisk avis.
Opplaget økte betraktelig hvert år frem til i midten av 2000 tallet men har avtatt betraktelig etter 2009 og er i dag på godt under 100 000 aviser daglig. Dette er en stor nedgang i fra de gode årene hvor de hadde ett opplag på nesten 400 000 aviser hver dag. Men her er jo ikke nettavisen tatt med i disse tallene, for den har jo tatt en god del av markedet men langt ifra hva de har mistet på papirutgaven. Nå er det jo sånn at her i landet får avisene ganske mye penger i pressestøtte av staten, men reklameinntektene er fortsatt den viktigste inntektskilden til dem. VG startet opp sin egen nett tv kanal som da er reklamefinansiert i 2007, både kanalen og avisen er det Schibsted gruppen som eier.
Dagbladet
Den største konkurrenten til Verdens Gang er Dagbladet, Dagbladet ble startet opp i 1869 av redaktøren og skribenten Anthon Berg. Dagbladet var i mange år en avis som partiet Venstre benyttet seg mye av, dette ble etter hvert slutt og på slutten av 70 tallet erklærte avisen at de skulle være en uavhengig avis. Men som de fleste avisene kommer det jo vridninger i politisk retning omtrent daglig og da spesielt når valgkampene starter.
Avisen kom først ut i fullformat men de endret til tabloidformat i 1983, de fleste avisene gjorde denne omleggingen. Opplaget til avisen viser omtrent den samme kurven som konkurrenten Verdens Gang, på topp i slutten av 90 tallet og deretter går det ganske kraftig nedover. Men også her har avisen startet opp med nettutgave, dette skjedde så smått i 1995 og er en av årsakene til at papiravisen falt i opplag. Selv om Dagbladet anser seg som politisk uavhengig har avisen omtrent erklært krig mot Fremskritts partiet, det skrev de på førstesiden i avisen i 2011. Da skrev de att alt partiet sto for var de en aktiv motstander av. Sterke ord i fra en avis som da skulle være uavhengig. Avisen kom med flere magasin, det var da fredager med ungdoms magasinet og på lørdager med Magasinet.