Online markeder

Det med å markedsføre sine produkter er den viktigste delen for å kunne selge sine varer og produkter til flest mulig. I dagens samfunn er det online markedsføring og salg som har blitt det største stedet for å få frem sine produkter og varer. Før internett kom til stort sett alle hjem var det jo kataloger og aviser samt brosjyrer som sto for den delen av markedsføringen. Det å bruke nettet til dette gjør det mye enklere og billigere for de som skal selge.

Finn

En av de største online markedsplassene i Norge er Finn.no, her kan bedrifter og privatpersoner legge ut sine varer og produkter til salg samt tjenester av forskjellige varianter. Dette nettstedet ble startet opp av aviser som Stavanger Aftenblad, Aftenposten, Fædrelandsvennen og Bergen Tiende i 1996. Dette samarbeidet ble til fordi man så att andre nettsteder ble en for stor konkurrent til deres egne annonser og de tapte en god del av annonseringene sine til nettopp nettstedene. For konkurransen innen nett handel og markedsføring har blitt stor i de siste årene og man måtte gjøre noe for å få tilbake kundene. Det første forsøket ble ikke så vellykket for avisene, de startet opp Vi Avisen men innså at dette ikke var bra nok. Men da de så lanserte Finn.no gikk det mye bedre, årsaken var at kundene selv lagde sine annonse hjemme på sine datamaskiner og bestemte da selv hva som skulle stå i annonsen på en enkel og grei måte som de fleste forsto. Men i starten måtte man selv gå ned eller sende sine bilder til Finn.no for at de skulle skanne dem inn og legge dem ved annonsen. Til å begynne med var det bare eiendom, jobb og bil som var satt opp i kategoriene, dette har økt jevnt og trutt med tiden og i dag er det vel neppe den tingen man ikke finner inne på nettsiden deres. I den første tiden var det bare fire ansatte i firmaet som tok seg av kundene, i dag er det over 300 ansatte som gjør jobben. Populært er nettstedet uten tvil, i løpet av en uke er det neste fire millioner som er innom sidene deres.

Auksjoner online

Auksjoner har også kommet ut på nett og har blitt en populær form å gjøre sine innkjøp på, her kan man jo virkelig spare en god del penger om man er heldig. Netthandel.no er ett av de største online auksjons stedene i Norge i dag, de startet opp i 1997 og har vokst seg store men stadig økende kundemasse. Her finner man det meste av det som er ute på markedet til bruk i hjemmet, i garasjen, hagen, el artikler og masse mye mere. De har rundt 300 000 brukere i uken og det foretas omtrent 8000 daglige kjøp igjennom dette stedet. QXL er ett annet stort auksjons sted som ble etablert i 1998 av Tore Godager. I dag eies dette nettstedet av Lauritz.com som er ett Dansk online firma som driver på med det samme i Danmark. Dette nettstedet har også stor trafikk, over 1,2 millioner medlemmer som benytter seg av tilbudet deres.

Legg igjen en kommentar